Hej hej!
Redan fredag igen, så snabbt veckan gått! Jag har haft en vecka med en hel del läxor och nationella prov men även annat. Detta är en av anledningarna till varför det inte blir en fredagens sötsak denna veckan heller. Däremot får ni ett underbart gott och vegetariskt lunchtips! Självklart kan du byta och ändra mängden av grönsakerna! Detta är bara ett förslag på hur du kan göra det. Receptet blir för ca 3-4 personer -lite beroende på hur hungriga ni är:

- 3morot
- 4 små potatisar
- 1/2 till en hel sötpotatis
- 1 gul paprika
- 1 orange paprika
- 1 röd paprika
- 1/2 aubergine
- 1 lök
- 2 vitlöksklyfter
- olivolja
- rosmarin
- timjan
- salt
- basilika
ex på tillbehör (som jag hade denna gången):
- basilikasås – 1 dl kvarg (funkar även bra med crème fraiche eller gräddfil) och 2 msk pesto
- kikärtor (eller något annat protein)

- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka och skala morot, potatis och sötpotatis. Lägg de i en ugnsform eller långpanna. Häll på lite olivolja, salt och rosmarin efter smak.
- Låt de vara inne ca 10-15 min beroende på hur stora du skärt dem. De ska börja bli lite mjuka men fortfarande vara hårda i mitten.
- Hacka paprikan, löken, auberginen och vitlöken.
- När rotfrukterna har varit inne i ugnen 10-15 minuter lägger du på de andra grönsakerna. Häll över lite till olivolja om det behövs och alla kryddor.
- Låt vara inne i ugnen ca 10 minuter till eller tills grönsakerna är mjuka.
- OM SÅS: blanda kvargen med peston och servera till.
- Servera med ex. kikärtor- antigen marinerade eller naturella. Jag körde på naturella denna gången!

