Hej!
Idag blev det ett extra inlägg som inte är ett recept! Det är så att Sockerrus startade ”blog love länka vidare” för att främja bloggkärlek. Detta tycker jag är en jättebra idé. Klicka HÄR för att läsa mer om det!
//Bak&Smak
Hej!
GOD JUL så här en dag i efterskott! I går var det julafton och jag och min kusin bakade massor av kakor. Tänkte ge dig recept på dessa kakorna. Du kanske vill göra dem till nästa jul och vissa kakor kan du göra vilken tid på året som helst! 5 av 7 kakor är glutenfria! Vissa foton är tagna av min kusin, andra av mig!
Kaka 1 – Chokladdoppade kolakakor
Dessa kakorna gjorde jag och ni hittar receptet till dem HÄR. Jag ville göra något extra och doppade dem i choklad men vill du hellre kan du bara servera dem som de är.
Kaka 2 – Makroner
Denna kakan gjorde min kusin. Den är glutenfri! Hon valde att göra tre smaker; jordgubb, vanilj och kanel. I receptet skriver jag ett grundrecept för smörkrämen och så får ni smaksätta hur ni vill. Det blir ca 25 st och receptet på själva marängen är från Risenta medan smörkrämen är mitt vanliga glasyrrecept.
Fyllning:
Kaka 3 – Smälta snögubbar
Dessa gjorde också min kusin. Vill du göra dem glutenfria kan du använda en glutenfrikaka som botten istället. Kakan är inspirerad av Zoellas video. För 10 st:
Kaka 4 – Choklad- och polkagrishjärtan
Dessa är glutenfria och gjordes av min kusin. Receptet är taget från samma video som förra receptet hade. För 10 st:
Kaka 5 – Julgransmaränger
Dessa gjorde jag. Även dessa är glutenfria. Vill du inte ha dem till jul kan du hoppa över strösslet och karamellfärgen så får du endast fina maränger. Ca 25 st:
Kaka 6 – Snögubbs cupcake
Dessa gjorde jag och de är glutenfria. Vill du göra de till andra tillfällen kan du göra lika dant men hoppa över snögubben. Receptet blir till 10 cupcakes:
Frosting:
Marsipanfigurer:
Kaka 7 – sugar cookie
Den sista är även gjord av min kusin och är inte glutenfri. Den är precis som två andra tagna från Zoella men denna från hennes blogg.
Glasyr:
Hej hej!
Så nära jul nu!!! Självklart fortsätter jag med mina juliga kakor. Denna bullen kommer från samma tidning som pepparkaksdrömmarna gjorde men påminner en del om saffranskransen. Ska jag vara ärligt tycker jag faktiskt att dessa är godare än kransen men det kan bero på att jag älskar hallon och det finns i denna bullen. Ett helt nytt sätt att hantera en lussekattsdeg! Vill ni bara göra vanliga lussebullar finns recept på det HÄR. Detta receptet blir till ca 25 bullar:
fyllning:
kristyr:
Hej!
Jag fortsätter med jultemat även denna veckan. Det är en mjukpepparkaka som är supergod och dessutom väldigt enkel att göra! Receptet blir till en sockerkaksform:
Hej!!!
Denna fredagen blir det ännu ett juligt recept, saffransknyten. Receptet jag tog det från sa att det skulle bli kransar men trotts att jag gjorde precis som receptet sa så jäste självklart kransarna mycket mer i ugnen vilket ledde till knyten istället för kransar. Men lika gott är det oavsett form och trotts att det inte är kransar ser de riktigt häftiga ut. Receptet är från tidningen Damernasvärld. Det blir 2 st:
Fyllning:
Sockerlag:
Pensling:
Garnering: