Månadsarkiv: mars 2016

Cashewbröd

Hej!

Långfredag idag. Hoppas ni har det bra! Jag har det super! Denna fredagen blir det ett bröd istället för sötsak och ett tips är att rosta det för det blir supergott.  Receptet blir till en limpa:

IMG_4366

  • 1 cup cashewsmör
  • 5 stora ägg
  • 1 msk äppelcidervinäger (vitvinsvinäger funkar också)
  • 1 tsk honung
  • ¾ tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  1. Mixa cashewsmör och ägg till en slät smet.
  2. Blanda i vinägern och honungen.
  3. Blanda i bakpulver och salt.
  4. Häll över smeten i en smörjd brödform.
  5. Baka i 175° i 45 minuter.
  6. Låt svalna i formen i 2 timmar.
  7. Servera!

IMG_4360 IMG_4361 IMG_4364IMG_4367

Brända mandlar

Hej!

Fredag, och påsklov nästa vecka! Kan det blir bättre? Denna fredag firar vid detta med ett väldigt gott snack som du kan lägga i dina påskägg om du inte vill ha godis i dem. 😛 Det är underbart goda brända mandlar jag pratar om. Och självklart nyttiga! De är så enkla att göra och så goda att äta efterråt. Bränner mig nästan alltid på tungan för att jag är så desperat efter att smaka dem när de precis kommit ut från ugnen, men det är det värt! Receptet blir till drygt en stor burk:

IMG_4496

  • 500 g mandlar
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk flytande honung
  • 3 tsk kanel
  • ½ tsk torkad ingefära
  • 2 msk kokossocker
  1. Sätt ugnen på 180°C, varmluft.
  2. Blanda agavesirap, honung, kanel och ingefära i en stor kastrull. Värm på detta tills det är blandat och rinnigt.
  3. Ta bort från värmen och häll i mandlarna och blanda så alla mandlar är jämnt täckta av sockersåsen.
  4. Sprid ut på en plåt. Strössla över kokossockret och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Blanda om då och då så de tillagas jämnt och så de inte klippar fast i varandra.
  5. Ta ut mandlarna ur ugnen och häll över på ett bakplåtspapper och låt de svalna helt innan du häller över dem i en burk.

IMG_4488 IMG_4489 IMG_4490 IMG_4492 IMG_4493 IMG_4494

Morotskaka – lchf

Hej!

Denna fredagen blev det en morotskaka. Frostingen blev extremt god och tänker mig att man säkert kan ha den på bl a cupcakes eller till cheesecakes osv. Vill du kan du blanda ner lite limejuice för att få en annan smaksättning men den är lika god som receptet säger. Detta receptet blir för en vanlig 21 cm i diameter form:IMG_4465

  • 500 g morot
  • 80 g färsk ingefära
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk kokossocker
  • 4 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Topping:

  • 1 paket Philadelpiha
  • 2 krm vanilj
  • 4 msk kokossocker
  • Skal från 1 citron
  1. Riv morot och ingefära fint och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser.
  3. Smält kokosoljan och blanda med de torra ingredienserna. Tillsätt även morotsblandningen och äggen och rör till en smet som du trycker ut i en form med löstagbara kanter (ca 21 cm i diameter).
  4.  Grädda i ca 30-40 min i 150 grader.
  5. Rör ihop alla ingredienser till toppingen utom citronskalet.
  6. Ta ut kakan och låtit den svalna helt. Bred på toppingen och strör över citronzest.

IMG_4463IMG_4467   IMG_4468IMG_4471

Kladdiga chokladmuffins

Hej hej!

Idag blir det ett par lchf, glutenfria och extremt goda chokladmuffins. Jag har inspirerats av 56kilo.se recept men har gjort några ändringar. Inte bara är smaken bra utan konsistensen är precis som vanliga kladdmuffins- perfekt om du vill få någon att börja äta nyttigt men de är skeptiska- då kan du övertyga dem med dessa. Mer än så behöver jag inte säga utan testa dem, för de är de värda. Receptet blir till ca 7-9 st muffins:IMG_4456

  • 2 dl cashewsmör
  • 1 ägg
  • ½ dl smält neutral kokosolja
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl kakao
  • 70 g mörk choklad (jag använde 85% stevia choklad)
  • 2 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  1. Värm ugnen till 175°C. Ställ muffinsformar på en plåt.
  2. Smält chokladen. Mixa alla ingredienser utom chokladen i antingen en matberedare eller med en elvisp tills du har ett slät smet.
  3. Tillsätt sedan den smälta chokladen och blanda.
  4. Häll smeten i formarna och grädda i ca 10-15 minuter.

IMG_4455 IMG_4448 IMG_4449  IMG_4458