Månadsarkiv: januari 2017

Ostplättar

Denna veckan blev lite annorlunda. Fredagens recept hamnade på söndagen! Men så blir det ibland. Bättre sent än aldrig. Receptet blir till ca 10-12 bullar:IMG_6123

  • 6 ägg
  • 100 g philadelphia
  • 7 dl riven mozzarella
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 msk linfrön
  1. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa ihop med en elvisp.
  2. Klicka ut smeten på två plåtar och grädda i ca 13 minuter (eller tills de blivit gyllenbruna) på 200°C varmluft.
  3. Servera med skinka, ost eller vad du gillar att ha på din macka!

IMG_6124 IMG_6125 IMG_6130 IMG_6131

Nöt- och chokladbar

Behövde en ny bar så mixade bara lite nötter, dadlar och choklad och det slutade bra! Receptet blir till ca 12 bars:

IMG_6111

  • 200 g färska dadlar
  • 50 g mandlar
  • 50 g cashewnötter
  • 50 g pekannötter
  • 80 g steviachoklad
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk kaffe alt. vatten
  • några mandlar till topping
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till slät smet.
  2. Tryck ut i en form med bakplåtspapper och toppa med mandlar.
  3. Låt stå i kylen tills du ska äta dem

IMG_6110 IMG_6112 IMG_6113 IMG_6116

Varm choklad

När det är kallt ute tycker jag det är mysigt med något varmt att dricka. Här har du en varm choklad. Enkel och god! Dessutom är receptet enkelt att komma ihåg!IMG_6089

  • 2 dl mjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kokossocker
  • ev vispgrädde till topping
  1. Vispa mjölk, kakao och kokossocker. Värm på.
  2. Vispa grädden om du ska ha det. Häll upp i koppen och toppa med grädden! NJUT!

IMG_6071 IMG_6078 IMG_6080 IMG_6081  IMG_6083 IMG_6085

Kladdkaka

Väldigt längesedan det uppdaterades nu men nu börjar det varje fredag igen. img_6062

  • 80 g smör
  • 120 g stevia choklad (mörk)
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk kakao
  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och choklad tillsammans.
  2. Blanda ägg, grädde, vaniljpulver, kakao och den smälta chokladen till en slät smet.
  3. Häll över i en bröad och smörad form och grädda i ca 10-15 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

img_6059 img_6061  img_6066 img_6068