Månadsarkiv: mars 2017

Falafel gjorda i ugn

Dessa är så goda och perfekta till lunchlådan. Jag serverade med sallad och crème fraiche och det blev en supergod lunch. Receptet blir till ca 14 falaflar:

  • 400 g kikärtor, sköljda
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 rödlök, grovt hackad
  • 1 tsk spiskummin
  • ett knippe färsk persilja
  • 1 msk tahini
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • kokosolja
  • salt, peppar
  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Lägg alla ingredienser utom kokosoljan i en matberedare och mixa. Du kanske måste tillsätta en msk vatten för konsistensens skull.
  3. Smörj en plåt med kokosoljan. Forma bollar, ca en matsked i storlek, och grädda i ugnen ca 30 minuter. Vänd på dem halvvägs.

IMG_6201 IMG_6202 IMG_6203 IMG_6207

Bountybollar

Receptet är hämtat från Leilas supermat och blir till ca 30-40 st bollar beroende på hur stora du gör de:

  • 225 g dadlar, urkärnade
  • 200 g kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 ½ dl kokosolja
  • skal av 1 lime
  • 200 g mörk steviachoklad
  1. Mixa alla ingredienser utom chokladen i en matberedare.
  2. Forma smeten till bollar och lägg dem på en plåt. Kyl tills de stelnat.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bitarna så att de täcks av choklad. Kyl igen och förvara dem kallt.

IMG_6186 IMG_6188 IMG_6191 IMG_6192 IMG_6196 IMG_6198