Månadsarkiv: april 2017

Jordnötsgranola

Till ca 10 portioner:

IMG_6231

  • 10 dl glutenfria havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl jordnötssmör (utan socker)
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt
  1. Värm ugnen till 160°C.
  2. Smörj en bakform.
  3. Blanda havregryn, salt och kanel i en skål.
  4. Smält jordnötssmör, honung och vatten i en kastrull.
  5. Ta bort från plattan och tillsätt vanilj.
  6. Blanda de torra och blöta ingredienserna.
  7. Häll ut på plåten och grädda i 20-25 minuter, rör om halvvägs.
  8. Låt svalna.

IMG_6232 IMG_6235 IMG_6236 IMG_6239

Laxcurry

En (stor) portion:

IMG_6254

  • 1 msk kokosolja
  • 1 laxfilé
  • 1 morot
  • 1/3 paprika
  • 1/2 burk majs (ca 70 g)
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1 – 1,5 tsk röd currypasta (beroende på hur stark du vill ha den)
  • 1 tsk paprika pulver
  • salt
  • salladslök
  1. Dela lax, morot och paprika. Stek morot och lax i kokosolja.
  2. Tillsätt paprika och majs.
  3. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, paprikapulver.
  4. Rör om och salta efter smak.
  5. Hacka salladslök och toppa med den på curryn.

IMG_6242 IMG_6243  IMG_6246 IMG_6247

Choklad och kokosgranola

Till ca 10 portioner:

IMG_6228

  • 4 msk kokosolja
  • 2 msk agavesirap
  • 4 msk osötad mandelmjölk
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 7 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl quinoa
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 dl kakaonibs
  • 1 tsk vaniljpulver
  • russin
  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Smält kokosolja och tillsätt sedan agave, mandelmjölk och kakaopulver. Ta bort från värmen.
  3. Blanda havregryn, kokosflingor, kokoschips, vanilj, quinoa och kakao nibs. Häll kokosoljan över havregrynen. Rör om tills allt är blandat.
  4. Häll granolan i en form och sätt in i ugnen.
  5. Grädda i 30 minuter, rör om då och då.
  6. Låt svalna och blanda sedan in russin.

IMG_6220 IMG_6224 IMG_6227 IMG_6230