Superkladdig brownie i lager

Receptet blir till ca 15 st rutor:

IMG_6136

Lager 1:

  • 4 ägg
  • 60 g mjukt smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk flytande stevia
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 msk kall espresso
  • sötning motsvarande 2,5 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl hackad steviachoklad

Lager 2:

  • 2,25 dl philadelphiaost
  • 1 ägg
  • Valfri sötning motsvarande 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljextrakt

Topping:

  • 1/2 dl hackad choklad
  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Mixa de 5 första ingredienserna med en elvisp tills det inte finns några klumpar.
  3. Blanda de 5 nästa torra ingredienserna i en annan bunke.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna med de blöta.
  5. Rör försiktigt ner den hackade chokladen.
  6.  OBS!!! Nästa steg är valfritt, vill du inte ha mönster kan du bara blanda lager 2 smeten och hälla båda smeterna i en smord form och ställa in den i ugnen (hoppa till punkt 11). Vill du däremot ha ett coolt mönster gör följande:
  7. Häll ungefär hälften av smeten i en smord bakform eller med bakplåtspapper.  Låt resten av smeten stå åt sidan så länge.
  8. Vispa ihop alla ingredienser för 2:a lagret i en skål och häll hälften av denna smeten på chokladsmeten i bakformen.
  9. Ta nu fram resten av chokladsmeten och häll det på den vita smeten i formen.
  10. Avsluta med att hälla på det sista av phildadelphiasmeten i formen. Rör försiktigt runt i smeterna med en kniv så lagerna blandas något, gör ett fint mönster.
  11. Dekorera med den sista hackade chokladen.
  12. Grädda i 30-35 minuter i ugnen.
  13. Låt svalna i 15-20 minuter innan du kan dela den.

REKOMMENDATION – låt stå i kylen över natten så blir den ännu godare.

IMG_6137 IMG_6140 IMG_6142 IMG_6144

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *