Snickersbollar

Receptet är taget från Leilas supermat, jag har bara gjort några små ändringar för att det funkade bäst för mig men jag älskar detta receptet såå mycket. Det blir till ca 10-20 bollar beroende på hur stora du gör dem. Gör du de mer som bars blir det 10, gör du det mer som en liten mumsbit blir det närmre 20:

Botten:

  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl jordnötssmör (UTAN socker)
  • 1 msk agavesirap
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 nypa flingsalt

Fyllning:

  • 16 färska urkärnade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1,5 dl rostade och salta jordnötter

Topping:

  • 200 g mörk steviachokald
  1. Mixa cashewnötter med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare till ett fint mjöl. Blanda i jordnötssmör och agave.
  2. Forma små bollar av nötblandningen och lägg på en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
  3. Mixa dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja och vaniljpulver  till en massa. Tillsätt jordnötter och mixa hastigt en gång (så att det fortfarande är hela och grova bitar av jordnötter i massan).
  4. Fördela ut dadelmassan över nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
  5. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och doppa bitarna i chokladen.
  6. Låt stelna i kylen.

IMG_6151  IMG_6174IMG_6153  IMG_6155 IMG_6182IMG_6183

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *