Östgötabullar

Hej!

FREDAG! Äntligen! Som ni vet betyder det en ny sötsak. Denna gången blev det östgötabullar. Det är en kalljäst bulle vilket gör att den tar lite kortare tid att göra än ex. kanelbullar då de bara jäser en gång (när de är utbakade). Receptet blir till ca 30 bullar:

  • 150 g smör
  • 7 dl (350 g) vetemjöl
  • 2 dl kall mjölk
  • 30 g jäst
  • 1 msk strösocker

fyllning:

  • 2 msk (30 g) smör
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

+ ett ägg till pensling

  1. Häll mjölet i degbunken och finfördela smöret i mjölet med fingertopparna. Tillsätt mjölken och jästen utrörd i socker.
  2. Kavla genast ut degen till en ca 1/2 tjock kaka. (försök att kavla ut den så fyrkantigt som möjligt då du i nästa steg ska skära ut fyrkanter och då kommer det annars bli jobbigt att få fyrkanter)
  3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och bred den på kakan.
  4. Skär ut fyrkanter och vik samman dem till knyten. Lägg knytena i små pappersformar.
  5. Ställ dem att jäsa i ca 30 minuter på ej för varm plats.
  6. Pensla med ägg. Grädda i 275°C ca 7 minuter.

IMG_3418 IMG_3423

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *