Lunchtips- Pestopasta med ärtor & spenat

Hej!

Med tanke på att det var valborg och sedan 1 maj så blev det ingen fredagens sötsak men istället får ni ett perfekt lunchtips! Snabbt, enkelt, nyttigt och framförallt gott- pestopasta med spenat och ärtor. Jag blev inspirerad från Deliciously Ella’s recept. Recpetet är för 4 personer:

IMG_3469

Pesto:

  • 100 g pinjenötter
  • 200 ml olivolja
  • en handfull färsk basilika ca 30g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • salt

Pasta:

  • 400 g pasta (jag använde spagetti)
  • 300 g frysta ärtor
  • 200 g färsk spenat
  • ev. 1 citron

IMG_3463

  1. Pressa citronsaft, ta av skaftet från basilikan, skala och pressa vitlöken i en matberedare. Tillsätt resten av pestoingredienserna och sätt på matberedaren. Låt den va på tills du har en slät och krämig pesto. Ställ den åt sidan. (Du kan använda en stavmixer istället för matberedare om du inte har någon)
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. När det är ca 1-2 minuter kvar på pastan häller du i ärtorna och låter de koka de sista minuterna.
  3. Häll av pastavattnet och häll i spenaten och pressa eventuellt över lite citronjuice på pastan!
  4. Klar att servera!

IMG_3465 IMG_3468

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *