Hej!
Då var det dags igen, en fredagssötsak! Denna veckan blev det havrekakor med russin. Tycker du inte om russin kan du göra detta receptet men strunta i att ta i dem- det går lika bra. Men jag lovar er att det är supergott! Receptet blir till ca 28 kakor:
- 200 g smör
- 2,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 tsk bikarbonat
- 4,5 dl havregryn
- 2 dl russin
- Rör smör och socker mjukt.
- Blanda mjölet med bikarbonat och vaniljsocker, och blanda sedan ihop det med smöret. Blanda därefter i havregrynen, och sist russinen.
- Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli platta, och de är klara när de är gyllenbruna.
- Låt dem svalna på galler.