Havrekakor med russin

Hej!

Då var det dags igen, en fredagssötsak! Denna veckan blev det havrekakor med russin. Tycker du inte om russin kan du göra detta receptet men strunta i att ta i dem- det går lika bra. Men jag lovar er att det är supergott! Receptet blir till ca 28 kakor:IMG_3548

  • 200 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 4,5 dl havregryn
  • 2 dl russin

IMG_3538IMG_3541

  1. Rör smör och socker mjukt.
  2. Blanda mjölet med bikarbonat och vaniljsocker, och blanda sedan ihop det med smöret. Blanda därefter i havregrynen, och sist russinen.
  3. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli platta, och de är klara när de är gyllenbruna.
  5. Låt dem svalna på galler.

IMG_3546 IMG_3547

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *