Raw cashew- och hallonkakor

Hej!

Förra fredagen blev det tyvärr inget men denna fredagen kommer jag med en sötsak. Denna sötsaken är en nyttigare kaka och innehåller bara 4 ingredienser! Där är även en raw kaka så det tillagas inte i ugnen utan den ligger i frysen och stelnar. Dessutom är kakan gluten och laktosfri och kan ätas av veganer. Receptet kommer från en av mina favoritbloggar Deliciously Ella och det blir 6 stora kakor (det är ett engelskt recept vilket betyder att måtten är i cups men om du inte har dessa måtten kan du omvandla måtten från cups till svenska mått HÄR):

IMG_3729

  • 1 ½ cup cashew nötter
  • ¼ cup lönnsirap
  • ¼ cup smält raw kakaosmör
  • ½ cup färska eller frysta hallon
  1. Rosta cashew nötterna i 180°C i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Mixa i en mixer till ett mjöl.
  2. Blanda cashewmjölet med lönnsirapen och det smälta kakosmöret. Lägg sedan i hallonen och blanda till en jämn smet.
  3. Ta en plåt med bakplåtspapper och droppa några skedar av blandningen och forma den till önskad storlek på kakan med en sked .
  4. Ställ plåten i frysen tills kakorna har stenlat. Lägg upp på en tallrik och njut!

IMG_3723 IMG_3724

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *