Jordgubb- och rabarber cheesecake – Glutenfri

Hej!

Denna fredagen blev det en somrig och riktigt god sötsak: Jordgubbscheesecake. Är du glutenintolerant är den så enkel att göra glutenfri. Byt bara ut kexen mot glutenfria. Däremot tar det ett tag att göra denna cheesecaken. Men har du tiden- gör kakan för den är jättegod! Receptet blir till en 21 cm i diameter form:

IMG_3748IMG_3776

Botten:

 • 200 g digestivekex (ev glutenfria)
 • 75 g smör
 • 1 tsk kanel

Fyllning:

 • 2 stjälkar rabarber
 • 2 msk socker
 • 3 ägg
 • 500 g philadelphiaost
 • 1/2 tsk vaniljsocker
 • 4 msk socker

topping

 • 2 dl crème fraiche
 • 1/2 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 1/2 dl jordgubbssylt
 • 2 gelatinblad
 1. Smält smöret. Kör kex, smör och kanel i en matberedare till smulor. Tryck ut det i en form med löstagbar botten. Ställ formen kallt i 30 minuter.
 2. Skiva rabarbern och koka den till en kompott med 2 msk socker och 1 msk vatten. Låt svalna.
 3. Vispa upp äggen. Blanda philadelphiaost, socker och vaniljsocker. Rör ner ägg och rabarberkompott. Häll ostfyllningen i formen och baka i 150°C i 40 minuter. Ta ut formen och låt svalna i 15 minuter.
 4. Rör samman crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred detta över kakan och grädda. Låt svalna i 5 minuter i 175°C. Låt kallna.
 5. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm jordgubbssylten och sila den. Låt gelatinbladen smälta i jordgubbssylten. Låt sylten svalna tills den börjar stelna. Häll den då över cheesecaken och låt stelna.    IMG_3772 IMG_3773  IMG_3779

4 reaktioner på ”Jordgubb- och rabarber cheesecake – Glutenfri

 1. Ja fem ars brollopsdag och trabrollop firar vi alltsa idag, gubben och jag.. Och dagen till ara bakade jag denna cheesecake som ar sa god sa den smalter i munnen. Cheescaken gar bra att kyla ner i kylskapet eller frysa, men den ar absolut godast da den serveras riktigt kall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *