Glutenfria vanilj- (eller kanel) bullar

Heeeejj!

Alltid lika skönt med fredag och lika gott med en sötsak! För ett tag sedan la jag upp ett recept på kanel och vaniljkransar/bullar som ni kan hitta HÄR. Sedan bjöd min kusin mig på glutenfria kanelbullar som jag tyckte var riktigt goda! Så idag tänkte jag dela med mig av det, däremot har jag ändrat lite grann. Receptet blir till 30 bullar:IMG_3824

 • 100 g smör
 • 5 dl mjölk
 • 50 g jäst (1 paket)
 • 1 dl strösocker
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk mald kardemumma
 • ca 12 dl Lailas glutenfria bakmix

fyllning:

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 1 dl socker
 • 1 msk vaniljsocker (eller 1 msk kardemumma och 1 msk kanel om du hellre vill göra kanelbullar)
till pensling:
 • 1 ägg
 • pärlsocker
 1. Smält smöret med mjölken till 37°C . Smula jästen och häll i mjölken. Tillsätt socker, salt och kardemumman. Blanda tillsist i mjölet.
 2. Knåda degen lite grann och låt sedan jäsa i 30 minuter.
 3. Blanda smör, socker och smaktillsats medan degen jäser.
 4. Arbeta samman degen efter jäsningen och pudra bordet med litet mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt. Dela degen i tre delar och kavla ut dem.
 5. Bred på fyllning och rulla samman. Skär varje rulle i 10 skivor (eller gör som jag och vik istället varje”platta” av deg på hälften och skär varje i i 10 strimlor. Tvinna strimlan och gör en knut-liknande grej av degen och lägg dem på en plåt i muffinsformar och låt jäsa i ytterligare 30 min.
 6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda sedan på mittfalsen i ca 12 minuter. Bullarna kan frysas.

IMG_3826 IMG_3829 IMG_3833 IMG_3836

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *