Granola bars

Hej!

Denna fredagen är det en lite annorlunda sötsak. 1: jag har inte bakat det 2: det är en nyttig sötsak som är mer ett mellanmål än efterrätt som det brukar vara. Det är min bror som bakat denna veckan och precis som titeln säger är det granola bars. Han har även tagit de festa fotona. Detta är som sagt ett väldigt energirikt mellanmål. Det är ett amerikanskt recept med måtten cup. Har du inte sånna mått hemma så kan du omvandla de HÄR.

IMG_3871

 • 1 cup cashewnötter
 • 3/4 cup mandel
 • 1/4 cup pumpafrön, skalade
 • 1/4 cup solrosfrön , skalade
 • 1/2 cup osötad kokosflingor
 • 1/4 cup kokosolja
 • 1/4 cup honung
 • 1 tsk vanilj
 • 1 cup torkade tranbär
 • 1 tsk salt
 1. Värm ugnen till 150°C. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
 2. Lägg cashewnötter , mandlar , kokosflingor och pumpafrön i en mixer och mixa så att blandningen blir i mindre bitar.
 3. Smält kokosoljan, vanilj och honung tillsammans i 40-50 sekunder i en mikrovågsugn . Blanda det med blandningen från mixern och häll i solrosfrön, rör om.
 4. Bred ut blandningen på plåten och baka i 20-25 minuter under omrörning en gång , tills blandningen är lätt brynt . Ta bort från värmen. Rör i den torkade tranbär och salt . Tryck på granola blandningen för att bilda en plan , jämn yta. Man kan använda ett till bakplåtspapper för att ”fösa ihop” smeten och forma det till ett block efter det har varit i ugnen. Men det är varmt!
 5. Låt svalna i cirka 15 minuter innan du skär det i bitar.  IMG_3859IMG_3871 IMG_3867

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *