Tonfisk- och paprikafylld enchilladas

Hej hej!

Som ni nog märker blev det ingen sötsak denna fredagen utan en maträtt. Detta receptet kommer från ica.se som jag gjort flera gånger och det är verkligen sååå gott!! Kan rekommendera det starkt! Till 4 personer:

 • 4 paprikor (gärna i olika färger)
 • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
 • 1 burk kesella/kvarg (à 250 g, 10% fett)
 • 1 burk tomatsalsa mild, medium eller het (1 burk motsvarar ca 350 g)
 • 8 tortillabröd
 • 1 msk olja
 • 1 tsk salt
 • 1 krm peppar
 • 12 tsk spiskummin
 1. Skölj, kärna ur och fintärna paprikorna. Fräs dem i olja några min. Låt tonfisken rinna av och blanda med paprikan. Krydda med salt, peppar och gärna spiskummin. Rör ner 1 dl av kvargen och 1 dl av salsan (för 4 port).
 2. Fördela tonfiskröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem i en lättsmord ugnssäker form. Blanda resten av kesellan med salsan. Bred blandningen över tortillarullarna. (strö gärna över lite riven ost innan du gratinerar de i ugnen). Gratinera mitt i ugnen i 250°C, 6-8 min. Servera enchilladasen med sallad.

IMG_3732 IMG_3734 IMG_3739 IMG_3744

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *