Glutenfria- jordnöts- och chokladkakor

Heeej!

Denna veckans sötsak är glutenfri och väldigt, väldigt god! Jag tycker att det ofta är svårt att baka med glutenfrittmjöl med i detta receptet gick det väldigt bra! Receptet är från finax hemsida men jag har gjort några små ändringar och det blir till ca 20 medelstora kakor:

IMG_3936

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 150 g glutenfri mjölmix
  • ½ msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 65 g grovhackade jordnötter
  • 50 g grovhackad mörk choklad
  1. Vispa smör, florsocker, socker vitt och pösigt. Blanda i ägget och vispa till en jämn smet.
  2. Blanda samman mjölmix, kakao och bakpulver i en skål.
  3. Blanda ner mjölblandningen i ägg- och smörsmeten. Vänd till sist i de hackade jordnötterna och chokladhacket och blanda till en jämn smet.
  4. Klicka ut ca 1 msk smeten/kaka med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200º, ca 8 min.
  6. Låt dina kakor svalna på galler.

IMG_3909 IMG_3915 IMG_3919 IMG_3934  IMG_3939IMG_3944

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *