Hej!
Då kör vi igång med det nya temat och första nyttiga kakan. Denna är tagen från Deliciously Ella. Jag har endast gjort pyttesmå ändringar i receptet. Gillar du mandlar, kokos och jordgubb har jag svårt att tänka mig att du inte kommer tycka om dessa. Självklart kan du använda bara pajskalets recept och ta annan smak på fyllningen om du hellre vill det. Hoppas ni tycker om det lika mycket som jag gör! Receptet blir till ca 13-15 minipajer:
Pajskal:
- 200 g mandelmjöl
- 3 msk kokosolja
- ca 150 g dadlar utan kärna
- 2 msk vatten
Kokosfyllning:
- En coconut cream (200g) (Jag använde mig av denna: http://www.biona.co.uk/product-272-4.html och hittade den på Ica Malmborgs Erikslust i Malmö)
- 6 jordgubbar
- 4 msk lönnsirap
- En mogen banan
- 2 msk kokosolja
- 2 msk vatten
Topping:
- Jordgubbar
- Lägg alla ingredienser till skalet i en matberedare och blanda i en minut eller så tills allt har blandats samman och dadlarna är i små små bitar. Värm ugnen till 150 ° C.
- Strö antingen mjöl över ett bakbord och kavla ut blandningen så att den är ca en halv cm tjock. Smörj muffin formar med kokosolja och skär sedan cirkulära former i den utkavlade smeten. Använd tex kanten av ett glas för att skapa cirklar. Lägg i en cirkel i varje muffins form och tryck till så smeten ligger intill formen. Annars kan du göra som jag gjorde och bara lägga en lite klump smet i en mandelmusselform eller minipaj former. Tryck sedan ut smeten i den smörade formen så att det finns smet på både botten och kanterna.
- Ställ alla former på en plåt och grädda i 15 minuter tills de börjar att bli gyllenbruna. Ta ut de och låt de svalna.
- Under tiden kan du göra fyllningen. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills den bildar en riktigt jämn och krämig konsistens.
- Tillsätt en matsked fyllning i mitten av varje skal tills skalen är fyllda till toppen, när de har svalnat helt. Skär jordgubbarna i den form du vill ha och dekorera varje paj med dem.