Nöt- och fruktbröd

Hej!

Detta brödet blir riktigt bra och är ett av mina favorit bröd som är glutenfritt och hälsosamt. Nästa vecka blir det som vanligt igen med en nyttig kaka! Receptet är taget från en amerikans hemsida och därför står det i cup. Har du inte dessa måtten kan du bara googla omvandlare så kommer det upp och så kan du använda dl mått istället. Receptet blir till en limpa:

IMG_4302

  • ¾ cup mandelsmör, rumstempererat
  • 2 msk olivolja
  • 3 stora ägg
  • ¼ cup arrowrot pulver
  • ½ tsk havssalt
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ cup torkade aprikoser, hackad i fjärdedels bitar
  • ½ cup torkade tranbär
  • ¼ cup sesamfrön
  • ¼ cup solrosfrön
  • ¼ cup pumpafrön
  • ¼ cup hackade mandlar , plus 2 matskedar att strö på toppen
  • olivolja för smörjning
  • mandelmjöl till att bröa formen
  1.  Blanda mandelsmör, olivolja och ägg med en stavmixer i en stor skål tills slät.
  2.  Blanda arrowrot pulver, salt och bakpulver i en medelstor skål
  3. Blanda arrowrot blandningen i mandelsmörs smeten tills allt är blandat till en jämn smet.
  4. Häll i aprikoser, tranbär, frön och de hackade mandlarna.
  5. Smörj en brödform med olivolja och bröa med mandelmjöl.
  6. Häll över smeten i brödformen och strö över resten av de hackade mandlarna på toppen.
  7. Grädda i 175°C i 40-50 minuter tills du kan sticka ner en kniv i mitten och den kommer ut torr.
  8. Låt brödet svalna i pannan under 1 timme innan du serverar.IMG_4300IMG_4307        IMG_4308

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *