Kladdiga chokladmuffins

Hej hej!

Idag blir det ett par lchf, glutenfria och extremt goda chokladmuffins. Jag har inspirerats av 56kilo.se recept men har gjort några ändringar. Inte bara är smaken bra utan konsistensen är precis som vanliga kladdmuffins- perfekt om du vill få någon att börja äta nyttigt men de är skeptiska- då kan du övertyga dem med dessa. Mer än så behöver jag inte säga utan testa dem, för de är de värda. Receptet blir till ca 7-9 st muffins:IMG_4456

  • 2 dl cashewsmör
  • 1 ägg
  • ½ dl smält neutral kokosolja
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl kakao
  • 70 g mörk choklad (jag använde 85% stevia choklad)
  • 2 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  1. Värm ugnen till 175°C. Ställ muffinsformar på en plåt.
  2. Smält chokladen. Mixa alla ingredienser utom chokladen i antingen en matberedare eller med en elvisp tills du har ett slät smet.
  3. Tillsätt sedan den smälta chokladen och blanda.
  4. Häll smeten i formarna och grädda i ca 10-15 minuter.

IMG_4455 IMG_4448 IMG_4449  IMG_4458

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *