Morotskaka – lchf

Hej!

Denna fredagen blev det en morotskaka. Frostingen blev extremt god och tänker mig att man säkert kan ha den på bl a cupcakes eller till cheesecakes osv. Vill du kan du blanda ner lite limejuice för att få en annan smaksättning men den är lika god som receptet säger. Detta receptet blir för en vanlig 21 cm i diameter form:IMG_4465

  • 500 g morot
  • 80 g färsk ingefära
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk kokossocker
  • 4 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Topping:

  • 1 paket Philadelpiha
  • 2 krm vanilj
  • 4 msk kokossocker
  • Skal från 1 citron
  1. Riv morot och ingefära fint och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser.
  3. Smält kokosoljan och blanda med de torra ingredienserna. Tillsätt även morotsblandningen och äggen och rör till en smet som du trycker ut i en form med löstagbara kanter (ca 21 cm i diameter).
  4.  Grädda i ca 30-40 min i 150 grader.
  5. Rör ihop alla ingredienser till toppingen utom citronskalet.
  6. Ta ut kakan och låtit den svalna helt. Bred på toppingen och strör över citronzest.

IMG_4463IMG_4467   IMG_4468IMG_4471

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *