Brända mandlar

Hej!

Fredag, och påsklov nästa vecka! Kan det blir bättre? Denna fredag firar vid detta med ett väldigt gott snack som du kan lägga i dina påskägg om du inte vill ha godis i dem. 😛 Det är underbart goda brända mandlar jag pratar om. Och självklart nyttiga! De är så enkla att göra och så goda att äta efterråt. Bränner mig nästan alltid på tungan för att jag är så desperat efter att smaka dem när de precis kommit ut från ugnen, men det är det värt! Receptet blir till drygt en stor burk:

IMG_4496

  • 500 g mandlar
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk flytande honung
  • 3 tsk kanel
  • ½ tsk torkad ingefära
  • 2 msk kokossocker
  1. Sätt ugnen på 180°C, varmluft.
  2. Blanda agavesirap, honung, kanel och ingefära i en stor kastrull. Värm på detta tills det är blandat och rinnigt.
  3. Ta bort från värmen och häll i mandlarna och blanda så alla mandlar är jämnt täckta av sockersåsen.
  4. Sprid ut på en plåt. Strössla över kokossockret och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Blanda om då och då så de tillagas jämnt och så de inte klippar fast i varandra.
  5. Ta ut mandlarna ur ugnen och häll över på ett bakplåtspapper och låt de svalna helt innan du häller över dem i en burk.

IMG_4488 IMG_4489 IMG_4490 IMG_4492 IMG_4493 IMG_4494

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *