Citron- och mandelbiscotti

Hej hej!

Då var det fredag igen och ett nytt recept. Denna fredagen blir det biscotti. Kakorna blev över förväntan. De är supergoda och även om du inte är ute efter nyttiga biscotti kan du ändå göra detta receptet för du märker ingen skillnad- de är bara hur goda som helst. Receptet blir till ca 20 st:

IMG_4696

  • 1 ¼ cups mandelmjöl
  • 1 msk arrowrot pulver
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ cup flytande honung
  • 1 msk citronskal
  • ¼ cup rostade mandlar, hackade
  1. Mixa mandelmjöl, arrowrot pulver, salt och bakpulver i en matberedare.
  2. Mixa tills alla ingredienserna är blandade.
  3. Häll bitvis i honungen och citronskalet tills degen bildar en boll.
  4. Ta degen ur matberedare och blanda i den hackad mandel.
  5. Gör i 2 längder och lägg på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  6. Grädda i 175°C i 15 minuter. Ta sedan ut från ugnen och låt svalna i en timme.
  7. Skär längderna på diagonalen med en mycket vass kniv.
  8. Sprid skivor på en plåt och grädda i 150 ° C under 12-15 minuter
  9. Ta ut ur ugnen och låt de svalna och bli krispiga.

IMG_4680 IMG_4685 IMG_4686 IMG_4687 IMG_4688 IMG_4691

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *