Chokladpopcorn!

Hej hej!

Undrar du vad du ska äta till fredagsmyset ikväll? I så fall har jag lösningen, testa att göra chokladpopcorn. Jag själv var lite skeptisk först då jag tänkte att popcorn ska vara salta och inte söta men sen blev jag rekommenderad att blanda i havssalt. Jag testade och så gott det blev! Jag rekommenderar starkt att testa göra detta receptet ikväll till fredagsmyset, det går snabbt, nyttigt och gott att äta. Receptet blir till en stor skål:IMG_4723

  • 60 g popcorn kärnor
  • 45 g mörk steviachoklad
  • 3 stora nypor havssalt
  • 1 msk kokosolja
  1. Smält kokosoljan i en kastrull. Testa poppa några popcorn korn för att se att det är tillräckligt varmt.
  2. Häll i popcornen så de precis täcker botten av kastrullen, sätt på locket och stäng av plattan.
  3. Skaka lätt på kastrullen tills alla popcorn kärnor är poppade. Häll över i en skål.
  4. Smält chokladen och häll över popcornen. Blanda in chokladen tillsammans med saltet.
  5. Låt stå i kylen så chokladen får stelna i ca 20-30 minuter.

IMG_4718IMG_4704IMG_4716  IMG_4710IMG_4726IMG_4729

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *