Salt pecankola paj – vegansk

Hej hej!

Denna veckan kommer en mycket god paj med mycket nötsmak. Pajen är glutenfri, laktosfri, vegansk och innehåller inget dåligt socker. Dessutom är den riktigt god. För att göra pajen kommer du behöva en mixer, det går tyvärr inte utan. Omvandlings tabell från cup till dl hittar du HÄR. Receptet blir till en vanlig (ca 25 cm i diameter) pajform:IMG_4758

  • 1 cup pecannötter
  • 1/2 cup kokosflingor
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk kakaopulver
  • 8 medjool dadlar
  • en nypa salt

karamellagret:

  • 1 cup medjool dadlar
  • 2 msk mandelsmör
  • 1/2 cup mandelmjölk
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 tsk flingsalt

topping:

  • drygt 1 cup blandande nötter och frön (ex valnötter, pecannötter, solrosfrön)
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk agave sirap
  • 1 msk kokossocker
  1. Mixa 1 cup pecannötter till ett mjöl. Häll i de andra ingredienserna till botten i din matberedare och mixa tills allt har blandats och blivit till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och ställ i frysen undertiden du gör karamellagret.
  3. Mixa alla ingredienser till karamellagret i några minuter. Du vill att den ska bli så slät som möjligt och att dadlarna blandats helt så det inte finns några klumpar. Detta kan ta ca 2-3 minuter.
  4. Ta ut pajbotten ur frysen och bre ut karamellagret. Låt stå i frysen i ca 1 timme så den stelnar till lite.
  5. Häll kokosolja, agave sirap och kokossocker i en stekpanna och värm på låg värme tills de smält samman. Häll sedan i nötterna och fröna och låt rostas i pannan några minuter. Häll över dem på en tallrik eller bakplåtspapper och låt svalna.
  6. När pajen varit i frysen i ungefär en timme kan du lägga på de karamelliserade nötterna och fröna.
  7. Förvara i frysen men ta ut den en stund innan du serverar.

IMG_4744 IMG_4747 IMG_4749 IMG_4750 IMG_4752    IMG_4760

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *