Salta chokladmandlar

Hej hej!

Fredag igen och ny sötsak. Denna sötsaken är dock inte så söt utan mer salt. Men god! Och det är inte för salt heller utan bara så där lite lagom! Receptet blir till en stor burk:IMG_4769

  • 6 dl sötmandlar
  • 200 g stevia choklad eller mörk choklad (86%)
  • några nypor havssalt
  • 2 msk kokossocker
  1. Sätt ugnen på 150°C. Häll ut mandlarna på en plåt och rosta nötterna i ca 10 minuter.
  2. Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en mikrosäker skål. Mikra 30 sekunder åt gången tills all choklad är smält. Rör runt mellan gångerna.
  3. Blanda i nötterna i den smälta chokladen och lägg ut på ett bakplåtspapper. Se till att de inte klumpar ihop för mycket.
  4. Strö på salt och kokossocker jämnt så alla mandlar får lite på sig.
  5. Ställ in i kylen tills chokladen har stelnat helt, kan ta 30-60 minuter.
  6. Dela den chokladen som stelnat så du får mandlarna för sig och inte som en klump.
  7. Njut!

IMG_4763 IMG_4768  IMG_4773 IMG_4775 IMG_4777 IMG_4780

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *