Jordgubbstårta – lchf

Hej!

Nu i studenttider passar det bra med en riktig sommartårta. Riktigt god och uppskattad av även de som inte äter sockerfritt till vardags:

  • 5 dl mandelmjöl .
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 150 g sötströ
  • 250 g smält smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk bakpulver
  • 8 ägg
  • 2 tsk vaniljpulver

Vaniljkräm:

  • 4 äggulor
  • 4 dl gräddmjölk
  • 2 vaniljstänger
  • 0,75 dl sötströ
  • 4 gelatinblad

Jordgubbssylt:

  • 400 g jordgubbar
  • 3 msk fast honung
  • 2 msk chiafrön

Topping:

  • 4 dl vispgrädde
  • Jordgubbar
  1. Sätt ugnen på 175 g. Smöra två springformar.
  2. Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
  3. Vispa ner smör, mjölk och färskost
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner
  5. Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna
  6. Jordgubbssylt: Koka jordgubbarna med honungen i ca 10 minuter.
  7. Mosa jordgubbarna med potatisstöt. Häll i chiafrön och låt koka i ca 20 minuter. Rör ca var 5:e minut. Ställ kallt.
  8. Vaniljkrämen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  9. Häll upp gräddmjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna och skrapa ner fröna i gräddmjölken. Vispa ner övriga ingredienser och låt sjuda upp, men absolut inte koka. Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme.
  10. Dela varje botten i två delar och varva sockerfri jordgubbssylt och vaniljkräm. På mittenlagret la jag även skivade färska jordgubbar. Toppa med grädde och jordgubbar.

IMG_4876 IMG_4897 IMG_4900 IMG_4903 IMG_4905

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *