Moussetårta

Hej!

Nu när det är sommar har man tid till att baka större saker som tårtor och därför kommer det ännu en tårta denna fredagen.

IMG_4998

Botten:

  • 5 dl cashewmjöl .
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 150 g sötströ
  • 250 g smält smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk bakpulver
  • 8 ägg
  • 2 tsk vaniljpulver

Hallonmousse:

  • 225 gram frysta hallon
  • 4 st. gelatinblad
  • ½ dl ströströ
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde

Citronmousse:

  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ gelatinblad
  • 5 droppar stevia

Topping:

  • 4 dl grädde
  • Blandade bär
  • Hallon och jordgubbar mellan lagerna

 

  1. Sätt ugnen på 175 g. Smöra två springformar.
  2. Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
  3. Vispa ner smör, mjölk och färskost
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner
  5. Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna
  6. Citronmousse: Lägg gelatinen i blöt ca 5 min. Riv av lite citronskal (inte det vita i skalet då det blir beskt). Pressa ur saften från citronen och värm upp både saften och det rivna skalet. Krama ur gelatinen och lägg i den varma citronsaften. Låt svalna. Vispa grädde med stevia. Låt stå några timmar i kylen.
  7. Hallonmousse: Sjud upp hallonen och vattnet och passera genom en sil. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter. Koka upp hallonpurén med socker och vaniljpulver. När sockret smält tas kastrullen av från plattan och rör i gelantinbladen. Låt hallonpurén bli helt rumstempurerad innan nästa steg. Vispa grädden. Blanda ner hallonpurén i grädden.
  8. Montering: Lägg på hallonmoussen och färska hallon på första botten. Citronmousse och jordgubbar på andra bottnen. Lägg på sista bottnen och täck hela tårtan med grädde och toppa med färska bär.

IMG_4986IMG_4996 IMG_5003IMG_4998  IMG_5016IMG_5006

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *