Hej!
Nu när det är sommar har man tid till att baka större saker som tårtor och därför kommer det ännu en tårta denna fredagen.
Botten:
- 5 dl cashewmjöl .
- 1 dl kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 150 g sötströ
- 250 g smält smör
- 200 g philadelphiaost
- 2 dl mjölk
- 4 tsk bakpulver
- 8 ägg
- 2 tsk vaniljpulver
Hallonmousse:
- 225 gram frysta hallon
- 4 st. gelatinblad
- ½ dl ströströ
- ½ tsk vaniljpulver
- ½ dl kallt vatten
- 3 dl vispgrädde
Citronmousse:
- 1 citron
- 3 dl grädde
- 1 ½ gelatinblad
- 5 droppar stevia
Topping:
- 4 dl grädde
- Blandade bär
- Hallon och jordgubbar mellan lagerna
- Sätt ugnen på 175 g. Smöra två springformar.
- Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
- Vispa ner smör, mjölk och färskost
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner
- Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna
- Citronmousse: Lägg gelatinen i blöt ca 5 min. Riv av lite citronskal (inte det vita i skalet då det blir beskt). Pressa ur saften från citronen och värm upp både saften och det rivna skalet. Krama ur gelatinen och lägg i den varma citronsaften. Låt svalna. Vispa grädde med stevia. Låt stå några timmar i kylen.
- Hallonmousse: Sjud upp hallonen och vattnet och passera genom en sil. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter. Koka upp hallonpurén med socker och vaniljpulver. När sockret smält tas kastrullen av från plattan och rör i gelantinbladen. Låt hallonpurén bli helt rumstempurerad innan nästa steg. Vispa grädden. Blanda ner hallonpurén i grädden.
- Montering: Lägg på hallonmoussen och färska hallon på första botten. Citronmousse och jordgubbar på andra bottnen. Lägg på sista bottnen och täck hela tårtan med grädde och toppa med färska bär.