Syltkakor

Hej hej!

Här kommer ett riktigt bra recept! Älskar dessa kakorna och har saknat de nu när man äter sockerfritt men dessa blev riktigt bra så rekommenderar de! Receptet blir till 20-30 st kakor beroende på hur stora du gör dem:

IMG_5092

  • 2 cups (200 gram) cashewmjöl
  • ¼ cup (34 gram) kokosmjöl
  • ½ cup (100 gram) kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 7 matskedar (98 gram) neutral kokosolja, smält och svalnat något
  • 1 stort ägg, rumstemperatur
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1/3 cup (100 gram) sockerfri hallonsylt
  1. I en medelstor skål, rör ihop cashewmjöl, kokosmjöl, socker, bakpulver och salt.
  2. I en annan skål, rör ihop kokosolja, ägg och vaniljextrakt. Tillsätt mjölblandningen till den våta blandningen och rör om. Låt sitta i 10 minuter så kokosmjölet kan suga åt sig vätskan.
  3. Värm ugnen till 175°C och förbered en plåt med en bit bakplåtspapper. Rulla degen till bollar. Degen kommer att kännas ganska fet men det är okej. Gör ett litet hål i varje boll som du sedan kan fylla med sylt.
  4. Fyll varje hål med en halv tesked sylt. Var noga med att inte överfylla dem.
  5. Grädda i 8 minuter eller tills kakorna har knappt börjat bryning på botten. Låt kakorna, som kommer att vara mycket mjuk, svalna i 5 minuter på bakplåten innan du flyttar till ett galler för att låta kakorna svalna helt.
  6. Förvara i en lufttät behållare i upp till fyra dagar i kylskåp.

IMG_5085 IMG_5090IMG_5111 IMG_5091 IMG_5099 IMG_5104

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *