Morotscupcakes

Hej hej!

Nu är jag tillbaka, förra fredagen blev det inget men nu är allt som vanligt igen. Innan jag skriver receptet tänkte jag berätta om att du kan hitta bak och smak på instagram för att se lite vad som kommer komma upp på bloggen och annat som bakas och lagas i mitt kök. Du hittar konton under namnet bak_och_smak. Men nog med det, denna fredagen blev det morotscupcakes som blev riktigt bra. Framför allt frostingen! Receptet blir till ca 14 cupcakes:
IMG_5268IMG_5269

  • 7 dl riven morot (ca 4 stora motötter)
  • 8 torkade dadlar, finhackade
  • 4 ägg
  • 0,5 dl smält kokosolja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk nejlika
  • en nypa salt
  • 1 tsk bakpulver

Frosting:

  • 2,5 dl rumsvarmt smör (du kan använda neutral kokosolja om du vill göra dem paleo)
  • 1 dl ren lönnsirap
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • en nypa salt
  • ev nötter och kanel till topping
  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Riv morötterna och hacka dadlarna.
  3. Blanda dadlar, ägg, kokosolja och vanilj i en stor skål. Blanda väl.
  4. Tillsätt kokosmjöl, kanel, nejlika, salt och bakpulver. Rör om.
  5. Blanda slutligen ner morötterna.
  6. Fyll muffinsformar till toppen med smeten och grädda i 25-28 minuter.
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
  8. Frostingen:  Vispa smöret lätt och fluffigt. Häll i lönnsirap, vanilj och salt. Vispa i en minut till.
  9. Spritsa på frostingen och toppa ev med nötter och strö på kanel.

IMG_5239 IMG_5267 IMG_5270 IMG_5271 IMG_5273 IMG_5277

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *