Linsgryta med chili och ingefära

Hej hej!

Denna fredagen blir det lite annorlunda då det blir en maträtt istället för en sötsak. Det är en linsgryta som är fylld med bara massor av nyttiga saker och som dessutom smakar fantastiskt gott. Den är också vegansk om det är intressant för någon. 😉 Receptet är inspirerat av Niomi Smarts youtube klipp ”What I Eat In A Day” och blir till 3-4 personer:

img_5358

  • 1 gullök
  • 1 zucchini
  • 1 röd chili
  • 2 vitlök
  • 1 bit ingefära
  • 1 dl ärtor
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk senapsfrön
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2,5 dl röda linser
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  1. Stek senapsfrön, kummin i olja i några sekunder. Akta så de inte bränns.
  2. Tillsätt lök, vitlök, chili, ingefära
  3. Tillsätt gurkmeja, ärtor, zucchini.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén och linserna tillsammans med vatten.
  5. Låt sjuda i 20 minuter. Du kanske behöver tillsätta lite mer vatten då och då.
  6. Servera med crème fraiche om du inte vill ha den vegansk.

img_5349 img_5350 img_5352 img_5356 img_5360 img_5362 img_5366 

En reaktion på ”Linsgryta med chili och ingefära

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *