Hallon, mandel och chokladfudge

Hej hej!

Denna fredagen kommer en riktigt riktigt god sötsak. I alla fall om du gillar hallon och choklad! Inte bara är den god utan även vegansk, lchf, glutenfri, sockerfri och laktosfri! Kan det bli bättre? En godsak för alla som gillar choklad! Receptet blir till ca 40 små chokladbitar:

img_5404

  • 2 dl kokosolja
  • 1 dl kokossmör
  • 1 dl kakopulver + lite till att pudra på
  • 1 dl ren lönnsirap
  • en nya havssalt
  • 1 dl frystorkade hallon (tinade, frysta hallon funkar om du inte hittar frystorkade)
  • 1,5 dl rostade mandlar, grovt hackade
  • 2 msk kakaonibs
  1. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform eller brödform.
  2. Smält kokossmör och kokosolja över vattenbad.
  3. Häll över i en skål och vispa ner kakaon.
  4. När smeten inte har några klumpar kan du tillsätta lönnsirapen.
  5. Blanda försiktigt ner hallonen, mandeln och kakaonibsen. Rågade mått skadar inte 😉
  6. Häll smeten i formen och låt stå i kylen i minst en timme
  7. Pudra på kakao och dela chokladen i små fyrkanter. Låt stå i kylen tills servering

img_5378 img_5395 img_5397 img_5398 img_5401 img_5405 img_5406

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *