Äppelsmulpaj

Hej hej!

Denna fredagen blir det en ny kaka. Med tanke på att hösten närmar sig och äpplena börjar komma på träden tänkte jag att en äppelpaj kunde passa bra. Däremot är det inte fullt lchf men det är glutenfritt, sockerfritt och det viktigaste av allt – väldigt, väldigt gott! Receptet har jag faktiskt improviserat fram själv så jag hoppas ni gillar det! Receptet blir till en normalstor pajform:

img_5413

  • 500 g äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk agavesirap

smulpajsdeg:

  • 100 g havre
  • 30 g kokosmjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk kokossocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  1. Hacka äpplena och blanda med kanel och agave. Häll i en pajform.
  2. Ställ in äpplena och låt de tillagas i 10-15 minuter i 180°C.
  3. Nyp ihop havre, kokosmjöl och smör med fingrarna tills det är jämnt fördelat.
  4. Häll i kokossockret och vaniljpulvret och rör om.
  5. Ta ut äpplena och smula över degen över äpplena och ställ in i ugnen på 180°C i 20 minuter.
  6. När den är gyllenbrun är den klar. Ta ut den och servera gärna med grädde eller sockerfri vaniljkräm.

img_5407 img_5410 img_5412img_5425 img_5417 img_5418 img_5422 img_5426

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *