Muffinfrossa: Citronmuffins och chokladmuffins

Denna fredagen blir det två recept i ett. Muffinbasen är densamma i båda bara att man har olika smaksättningar. Dock är receptet inte lchf men det är både glutenfritt, sockerfritt och nötfritt vilket inte alltid är så enkelt att hitta. Receptet blir till ca 20 muffins:img_5460

  • 300 g smör
  • 3 dl sukrin melis
  • 3 ägg
  • 3 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • valfri smaksättning: antingen rivet skal från 2 stora citroner eller 4 msk kakaopulver
  1. Sätt ugnen på 200°C och ställ fram muffinsformar i en muffinplåt eller på en vanlig bakplåt.
  2. Blanda smör med sukrin melis. Jag tycker det är enklast att mosa med händerna men det går bra med en slev också.
  3. Knäck i äggen och blanda.
  4. Blanda potatismjöl och bakpulver i en separat bunke. Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten.
  5. Tillsätt antingen kakaon eller citronskalet beroende på vilken muffin du vill ha. Jag gjorde hälften hälften.
  6. Grädda i ca 10-15 minuter.
  7. Låt svalna något innan servering.

img_5445 img_5450 img_5455img_5446img_5451img_5452

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *