Brownies med chokladfrosting

Denna veckan blev det en brownie som har en super härlig chokladfrosting på. Nötfri, glutenfri, sockerfri och lchf. Receptet blir till ca 20 brownierutor:img_5461

  • 2 burkar svarta bönor (à 400 g)
  • 1/3 cup kakopulver
  • 1 cup glutenfria havregryn
  • ½ tsk salt
  • ¾ cup honung, agavesirap eller lönnsirap
  • 1/8 tsk stevia
  • 1/3 cup olja (60 g) – jag använde neutral kokosolja
  • 1 msk mjölk (funkar med vilken mjölk som helst – mandel-, havre-, vanlig- mjölk etc)
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2/3 cup hackad steviachoklad

frosting:

  • 200 g steviachoklad
  • 2 dl vispgrädde
  1. Smörj formen och värm ugnen till 175°C.
  2. Skölj bönorna och lägg alla ingredienser (alla utom de till frostingen) i en matberedare. Mixa till slät smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna helt.
  4. Låt grädden sjuda upp, ta bort från plattan och blanda ner chokladen. Häll frostingen på kakan och låt stelna i kylen. Kakan blir som bäst om du låter den stå i kylen över natten.

img_5493img_5464 img_5470 img_5473 img_5475 img_5478 img_5488

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *