Denna veckan blev det en brownie som har en super härlig chokladfrosting på. Nötfri, glutenfri, sockerfri och lchf. Receptet blir till ca 20 brownierutor:
- 2 burkar svarta bönor (à 400 g)
- 1/3 cup kakopulver
- 1 cup glutenfria havregryn
- ½ tsk salt
- ¾ cup honung, agavesirap eller lönnsirap
- 1/8 tsk stevia
- 1/3 cup olja (60 g) – jag använde neutral kokosolja
- 1 msk mjölk (funkar med vilken mjölk som helst – mandel-, havre-, vanlig- mjölk etc)
- 1 msk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 2/3 cup hackad steviachoklad
frosting:
- 200 g steviachoklad
- 2 dl vispgrädde
- Smörj formen och värm ugnen till 175°C.
- Skölj bönorna och lägg alla ingredienser (alla utom de till frostingen) i en matberedare. Mixa till slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna helt.
- Låt grädden sjuda upp, ta bort från plattan och blanda ner chokladen. Häll frostingen på kakan och låt stelna i kylen. Kakan blir som bäst om du låter den stå i kylen över natten.