Cheesecake i glas

Denna fredagen blir det en efterrätt. Jag kan lova dig, du kommer inte känna att den är hälsosam utan den smakar som vilken cheesecake som helst, om inte bättre! Receptet blir precis lagom till 3 glas:

img_5843

  • 0,5-1 msk sötströ (beroende på hur sött du vill ha det)
  • 1,5 dl mandelmjöl eller cashewmjöl
  • 50 g smör
  • 100 g cream cheese
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 0,5 msk agavesirap
  • 10 tinade frysta jordgubbar
  • 75 g tinade frysta hallon
  1. Smält smöret och blanda i mjölet och sötströn. Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen i 175°C i ca 8 minuter. Se till att det inte bränns utan blir gyllenbrunt.
  2. Vispa cream cheese, crème fraiche, vanilj, agave och jordgubbar med elvisp till en slät smet.
  3. Varva smuldegen med cream cheesefyllningen och hallon. Servera!

img_5840 img_5841 img_5842 img_5845 img_5850img_5846 img_5849

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *